19 септември 2016 | 08:37

Зрелищно шоу закри Параолимпийските игри

снимка: Guliver/Getty Images
размер:
15-ите параолимпийски игри бяха закрити с тържествена церемония на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Сър Филип Крейвън, президент на Международния параолимпийски комитет, нарече Игрите "отлични" и похвали спортистите за техните резултати.

Президентът на организационния комитет на Рио 2016 Карлос Нузман пък определи завършилия форум като "изпълнена мисия"."Бразилия, която обичаме толкова много, показа на света какво може. Това празненства започна с мечта. Подготвяше се 20 години. Много го смятаха за невъзможно. Но не и за Рио и Бразилия. Невъзможното се случи. Бразилците никога не се отказват", заяви Нузман. Участниците танцуваха на музиката на бразилските изпълнители Ванеса да Мата и Сеу, преди проливен дъжд да поразвали празненствата.

По време на церемонията имаше и минута мълчание в памет на иранския колоездач Бахман Голбарнезад, който почина в събота по време на състезанието на шосе, след като падна и получи сърдечен удар.Китай завърши на първо място в класирането по медали със 105 златни, 81 сребърни и 57 бронзови медала. На второ място завърши Великобритания (64-39-44), а на трето Украйна (41-37-39).

България има в актива си златен медал на Ружди Ружди в тласкането на гюле.

Коментари

Fleta1

14 октомври 2016 | 06:20 I thought I'd have to read a book for a divcosery like this!

Добави коментар

Новини »

виж още

Анкета

Колко медала ще вземе България от Игрите в Рио?