29 август 2016 | 09:05

Треньорът на Станимира Петрова: Стойка не се боксира, а прави хватки от борбата

снимка: Guliver/Getty Images
размер:

Треньорът на Станимира Петрова - световният шампион Александров Христов, заяви, че атаката предприета от Стойка Петрова и обкръжението й към неговата възпитаничка е непочтена. Както е известно, Стойка заяви, че федерацията и съдиите в България фаворизират Станимира и заради това са я порязали за участие на Олимпиадата в Рио.

"Боксовите специалисти в България много добре знаят коя от двете е по-добра. Това се видя и на двубоя, в който бе определено коя ще отиде на олимпийската квалификация. За мен е трудно да нарека това боксов мач, защото Стойка Петрова практикува на ринга някакъв друг вид спорт. По-близък до борбата. То беше едно дърпане, едно бутане, едно хвърляне. По едно време си викам: Чакай малко, бе, това бокс ли е!? Почна Стойка да прави едни суплеси и да хвърля Станимира на ринга. Не е за вярване… Това, ако е официален мач, веднага ще й дадат предупреждение и ще я накажат с отнемане на точки.

Иначе Станимира резонно си я би с 4:1 съдийски гласа, каквото и да казват от лагера на Стойка. Преди това Станимира я победи на турнир в Русия, а пък Стойка надделя с 2:1 гласа над нея на финала на турнир в Испания, но тогава моята боксьорка беше с прищипан нерв и едва се движеше. И дори хората, близки до Стойка, много добре го знаят това и една ли ще го отрекат. Като цяло е непочтено да се изчака някой да се провали и тогава да се излее цялата помия върху него, но това е България и тук нищо не може да ме учуди", сподели Христов пред "Меридиан Мач.

Той разкри и от кога датира тази ненавист между двете. "Стойка и обкръжението й не понасят Станимира още от 2013-а, когато тя влезе в националния. Само след няколко месеца започна да ги побеждава всички наред, а година по-късно стана и световна шампионка. И те започнаха да я изолират. Още повече, че тя е скромна и тиха и те използваха това, за да я смачкат. На лагерите никой не говори с нея, нито пък й прави някаква компания. Добре, че съм аз, че да не е абсолютно сама", добави Христов.

Коментари

Delonte27

14 октомври 2016 | 08:20 I'm imrpsseed you should think of something like that

мравката26

31 август 2016 | 23:42 Какви патетични слова се леят тук, знаещи, велики и шампиони. Колко от пишещите са наясно с нещата във федерацията, с интригите и ударите под кръста,само разбирачи има, но резултати няма.След като Стойка се представя с борба, според Христов Станимира какво показва - кършене в дискотека, или бокс с ръце в джоба?Ясно е , че започна война, но защо Инински не я води сам , а пусна мекеретата!?

LNK25

31 август 2016 | 00:07 има една българска поговорка хем насран и пак голям .укензахте се всички изхарчихте милиони за едно голямо нищо я поне малко замълчете

Г.Атанасов24

29 август 2016 | 22:37 "Русе" не мисля, че федерацията се е организирала да защитава излагането си в Рио, по скоро Вие и Вашия БК"Русе" не можете да преживеете, че нямахте НИТО ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ там ( от две желаещи -Стойка Петрова и Светлана Каменова ... нито една не успя )

Русе23

29 август 2016 | 21:29 Много тролове, много нещо, явно федерацията нещо се е организирала да си защити излагането в Рио :)

Стойка Петрова22

29 август 2016 | 20:57 Уважавам Александър Христов и неговите спортни успехи ,но като треньор не го коментирам.

Стойка Петрова21

29 август 2016 | 20:50 Уважавам Александър Христов и неговите спортни успехи ,но като треньор не го коментирам.

Ha-ha20

29 август 2016 | 20:37 Не знам в час ли сте, но тука един трол пише и лее ла*на под три псевдонима, което лично за мен е малко смешно! Атанасов/Аз съм/Ти си една личност, всеки с елементарни познания по български език, ще види, че пишат с еднакви пунктуационни грешки! Господин ТРОЛ, да ви обясня и на вас уважаеми останали "специалисти" това не е форум(Олимпиадата) на младостта и перспективата и медали не се дават за възрастова граница, това е спорт на можещите,знаещите, майсторите! Ако е вярно, че Стойка е победила Станимира, за мен е скандално да те отрежат по този начин... Скандално е и тука, някакъв келеш за 20-30 лева да ви мъти главите и вие, като овце да се хващате за неговите думи, а като е толкова на ти с материята, да излезе с истинското си име и да не мишкува в сайта! Лека вечер!

Шай19

29 август 2016 | 19:50 Пловдив - Русе 1-0

Т18

29 август 2016 | 19:49 Станимира е по-класна -и като боксьорка, и като човек

Сашо христов17

29 август 2016 | 19:11 Ние големите спортисти не говориме много...... А по делата се доказваме..мисля че ме разбрахте

Росен Огнянов16

29 август 2016 | 19:04 Много големи спорове по тази тема "Стойка Петрова-Станимира Петрова". Не съм много наясно със ситуацията, но ми стана интересно и прочетох доста беща. И аз мога да кажа само едно: дори наистина да има толериране на Станимира Петрова, то това е правилното - млад, талантлив атлет, който е постигнал изключително, много само за 2 год. В този спорт - Първата Световна шампионка.

Г.Атанасов15

29 август 2016 | 18:59 "Добрич" не говори много за проблемите със свалянето на кг, защото да не забравяме че на първото републиканско в Кърджали ( на което Станимира игра на 51 кг), точно любимката ти Стойка имаше проблем с килогрмите и изобщо не участва...

Г.Атанасов14

29 август 2016 | 18:53 Много ви е лесно да плюете федерацията, талантите, треньорите и всичко, които ви превъзхождат. Достатъчно е толерирата през годи ите Стойка, до такава степен, че се мислеше за непобедима и несменяема. Сега разликата е не, че толерирт Станимира, а просто спря силата н Русе и се спря явното толериране на Стойка

Добрич13

29 август 2016 | 18:30 Защо никой не говри как се гласи жребия на Странджа,как Красимир харчи парите и няма резултати?Защо никой не пита кой преби жестоко Пламен Янков пред тях с метални тръби,след като си изрази мнението против Инински.Факт е,че федерацията лансираха Станимира.Факт е,че на Станимира и е трудно да сваля на 51кг.Факт е,че на спарнга само за тях имаше 1кг.тилеранс който беше в плюс за Станимира.Факт е,че тя се провали и на световното и на олимпиадата.

до Г.Атанасов12

29 август 2016 | 16:36 Казва се пасивност ;) да ти подаря един терминологичен речник,може и да почнеш да разбираш от бокс с четене,като гледам експерт си "майна" :)))))) Балконът се спука и се вижда,че от много приказки смисъл няма.До следващата олимпиада има една единствена с успех на този форум и не не е Станимира Петров,да не взема и аз да объркам имената,че стана фал тогава.Времето си показва всичко и дано нещо се обърка с ОИ в Токио,че да може да е в София,иначе шансовете за медал меко казано смешни от страна на тази наша състезателка.Медали за усмивки и мазнене не се дават

габи11

29 август 2016 | 16:03 В много от коментарите има много истини, което говори за познаване на ситуацията около женски бокс и семейство Сярови. Относно момичетата мисля всички са наясно в крайна сметка кой е по-добър и кой има бъдеще в бокса. Сега за Сярови няколко думи понеже тези ,които не са от Русе не знаят за организираната престъпна група,която е водена от Павел Сяров, който има пълната подкрепа на татко Илия Сяров. Наркотици,рекет, побоища иначе за пред хората се занимават със спорт, възпитание и развиват децата на Русе :) Всеки ,който се занимава със спорт в България знае, че е трудно и средства няма но семейство Сярови успява да купува и кара Мерцедеси както споменахте да купува титли и квоти но явно сметките са били направени без кръчмар :) Мутренските им нрави и похвати прилагат в спорта.Монопол на наркотиците в Русе наложен от тях така искат и да направят с женския бокс но не си купиха всички състезателки ,за да се получи. Една не бе купена и тя успя за сметка на останалата сган :)

габи10

29 август 2016 | 15:58 В много от коментарите има много истини, което говори за познаване на ситуацията около женски бокс и семейство Сярови. Относно момичетата мисля всички са наясно в крайна сметка кой е по-добър и кой има бъдеще в бокса. Сега за Сярови няколко думи понеже тези ,които не са от Русе не знаят за организираната престъпна група,която е водена от Павел Сяров, който има пълната подкрепа на татко Илия Сяров. Наркотици,рекет, побоища иначе за пред хората се занимават със спорт, възпитание и развиват децата на Русе :) Всеки ,който се занимава със спорт в България знае, че е трудно и средства няма но семейство Сярови успява да купува и кара Мерцедеси както споменахте да купува титли и квоти но явно сметките са били направени без кръчмар :) Мутренските им нрави и похвати прилагат в спорта.Монопол на наркотиците в Русе наложен от тях така искат и да направят с женския бокс но не си купиха всички състезателки ,за да се получи. Една не бе купена и тя успя за сметка на останалата сган :)

Аз съм 29

29 август 2016 | 15:43 Мафия, мафия, мафия..... жадна за власт и пари....пълна само със злоба ,негативизъм и завист !!!

Г.Атанасов8

29 август 2016 | 15:28 "Boyko Borissov" изключително прав си за Илия Сяров - ВЕЧНИ НЯМА!!!!, САМО ГЛУПАЦИ, КОИТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ СА ВЕЧНИ!!!

Добави коментар

Новини »

виж още

Анкета

Колко медала ще вземе България от Игрите в Рио?