27 август 2016 | 22:56

Стойка Петрова разкри: Подлост, интриги и машинации в бокса

снимка: Guliver/Getty Images
размер:

Скандал в бокса! Националката Стойка Петрова заяви, че нарочно е била спряна от участие на олимпийските игри за сметка на Станимира Петрова, която впоследствие се провали в кат. до 51 кг. Според Стойка Българската федерация по бокс нарежда на съдиите кой да спечели даден мач и така лансира определени състезатели.

"Съдиите манипулират срещите под диктовката на шефовете. Не е справедливо да се подиграват с моя труд на ринга, от дълги години се бия за България, а те постъпват по този начин с мен", заяви Стойка Петрова пред "7 дни спорт".

В края на март тази година Станимира Петрова победи в закрит спаринг Стойка, което й даде възможност да участва на турнири, където се раздават олимпийски квоти. Именно за тази среща са и основните претенции на Стойка Петрова. Тя смята, че умишлено е била ощетена от реферите край ринга.

По думите на Стойка атмосферата в националния отбор по бокс е непоносима. "Всичко се промени с идването на Станимира, целият колектив се разби, а треньорът Павел Сяров отказа да работи с жените. Истината е, че той е човекът, който създаде женския бокс в България", допълни Стойка Петрова. По нейните думи подготвителният лагер на Белмекен е бил пълен провал. Имало е шестима треньори, но никой не е искал да поеме отговорност за състезателите.

Коментари

Klondike18

14 октомври 2016 | 08:02 Evryeone would benefit from reading this post

Мъри17

30 август 2016 | 12:15 Чета, чета, и се отчайвам! Не само от положението ни в спорта, а и от грамотността ви... В училище не са ли ви учили на правопис, пунктуация, членуване? Или на това как и къде се оставя място след препинателен знак, когато работиш с компютър? Естествено не визирам всички коментирали. Абе ние сме жалки като българи, като народ, загубили сме всякакви чест и достойнство. Само за някакви години се говори тук и за това кой на чий клуб е състезател. Гледайте труда, усилието успехите на състезателите през годините. И загубите, да-загубите, защото тях най-много ги обичате. Харесва ви да сте злобни, негативни и да плюете отрова. Но истинските спортисти са тези, които след загубите се изправят и продължават да се трудят и борят. Стойка е пример за такъв, защото е преминала през всички гореизброени етапи и състояния и честно е заслужила и победите и загубите си (освен загубите в последния период от Станимира, защото тези загуби тя не ги заслужи честно). Важното беше не кой на колко е години, а кой би представил България по най-добрия начин! Всеки се труди, всеки се лишава, на някои даже им е много трудно, защото трябва да прилагат и еротичния труд в преследване на "ГОЛЯМАТА ЦЕЛ". Е, благодарим на Станимира за страхотното представяне на Олимпиадата! И като заключение на всички лансиращи я, които толкова упорито действаха за да я изтикат до ОИ, искам да ви кажа : "Мили мои, не става само с ЯДЕНЕ, трябва и АКЪЛ"

Мишо16

29 август 2016 | 16:20 "Многострадалната Геновева - Стойка Петрова" - Оххх милата тя, ама подарете й един медал и един милион да е утешите, без тва без тва искат всичко наготова, по най-долния начин....

Аз съм15

29 август 2016 | 16:15 Просто Стойка Петрова и БК" Русе" не могата да разберат, че царството не е вечно и кораба им потъва. Не става само със схеми и игри. Уредиха й една Европейска титла в Румъния ( с подкуп на съдиите за 1/4 финала срещу Аамс), и заради злобата си дори не можа да спечели,световна титла ( в категория почти без конкуренция в тази неолимпийска година)

пацо14

29 август 2016 | 09:27 С треньор ,който продава наркотици в Русе толкова. Да помисли за нов треньор и по-сериозно да гледа на бокса.

Ivelina Raikova13

29 август 2016 | 01:35 Скъпи сънародницим България има една единствена наѝ- добрата на България в категория 51 kg.- 54 кг. и това e нашата Европеѝска шампионка ,нашата Витцесветовна шампионка , нашето първо момиче завоювало завидното 5-то място на Олимпиѝските игри в Лондон , и ТОВА Е Стоѝка Петрова !!! За огромно съжаление превратите срещу нея започнаха още от турнир Странджата през 2015 г с уж с обърканите имена между Стоѝка Петрова и Станимира Петрова . Не се заблуждаваѝ Българино в лицето на Емилия Груева и Красимир Инински И БФБ, хора, които нямат абсолютно никакво място в Българския спорт ......... и не на последно място Станимира Петровa . Поставени лица, които лишиха ЦЯЛА ЕДНА БЪЛГАРИЯ ОТ ОЛИМПИЍСКИ МЕДАЛ В ЛИЦЕТО НА СТОЍКА ПЕТРОВА окрадоха неѝния труд , труда на неѝните треньори, и съсипаха цялата подрастваща схема в българския бокс лишиха цяла България и целият български народ от Олимпиѝски медал ,което е равностоѝно на Предателство . Станимира Петрова е кръгла нула, грам спортсменство няма в това момиче изтрива всеки коментар, което не би трябвало да смущава един спортист на ниво .....защото истината не и харесва :) да не говорим, че от нея боксьор никога няма да стане . Спорт само с усмивки и намигания на камерите при излизане на ринга ,и особеннно на Олимпиѝски игри не ствава Станимира Петрова, ти не си концентрирана ,и всеки специалист ще ти го каже.. Загуба за Станимира нашия фалшиф български посланик на бокса ,страхуваща се да излезе в пряк боѝ със Стоѝка Петрова .Мачове при закрити врати ,и подкупена и поставена съдиѝска комисия , й която в пресконференцията си обещаваѝки на целия български народ лъжеѝки ,че ще се бори за златен медал на Олимпиѝските игри в Рио . Вие борба в първата и единственна среща видяхте ли ? Аз не българи, а мача не го спечели, защото там я нямаше Продажната българска съдиѝска комисия......... на Световно първенство пЪрва среща първа загуба и до там.... на Олимпиадата в Рио същата история . МОМИЧЕ В В ГОЛЕМИЯ СПОРТ ТРЯБВА ДА ИМА СИВО ВЕЩЕСТВО, КОЕТО ДА РАБОТИ. Като българка и един от ЗМС на България се чуствам ощетена.

Keti Opalchenova12

28 август 2016 | 23:25 Най-накрая„истината излезе. No po interesnoto e toq boklyk koga schte se izmete i koi schte poeme otgovornost za podigrafkata s us sportist na kogoto trqbva da sme blagodarni i s narod koito zagybi zaradi edna pikla i nqkakvi praseta deto nqmat naqvane i dostoinstvo. Sujalqvam za grybiq ezik no tova e samata istina. Kraino vreme e da se tursi otgovornost i da se premahnat boklycite.

Keti Opalchenova11

28 август 2016 | 23:24 Най-накрая„истината излезе. No po interesnoto e toq boklyk koga schte se izmete i koi schte poeme otgovornost za podigrafkata s us sportist na kogoto trqbva da sme blagodarni i s narod koito zagybi zaradi edna pikla i nqkakvi praseta deto nqmat naqvane i dostoinstvo. Sujalqvam za grybiq ezik no tova e samata istina. Kraino vreme e da se tursi otgovornost i da se premahnat boklycite.

Веска10

28 август 2016 | 19:05 Същото направиха и в колоезденето! Изпратиха своя си колоездач, но там я нямаше колата, за да го тегли.

bobo9

28 август 2016 | 18:10 ПОДЛОСТТА ,ИНТРИГИТЕ И МАШИНАЦИИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ВЛАСТВАТ, СЛЕД КАТО ИЗБРАХА МУТРАТА ИНИНСКИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.....А ТОВА ЗА СЪДИИТЕ ,АКО Е ВЯРНО - ДА СЕ ОМИТАТ ВСИЧКИ ,КОИТО СА ОМАЗАНИ В ТЕЯ ......ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е НАРЕДИЛ НА ВИСОК ТОН КАК ДА ОТСЪДЯТ....ЖАЛКО,МНОГО ЖАЛКО !!! АМА ХУБАВО НИ ЛЪСНАХА ЗАДНИЦИТЕ НА ОЛИМПИАДАТА, БИХА НИ КАТО ШКЕМБЕ В ДУВАР- А ПЪК ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ЛЮБИМЦИТЕ НА ИНИНСКИ ТАЙСЪН И СТАНИМИРА БЯХА ВЪРХА НА ТРЕНЬОРСКОТО И УПРАВЛЕНСКО БЕЗСИЛИЕ НА БФБОКС!!!

една8

28 август 2016 | 13:44 За съжаление навсякъде е така! Навсякъде ПОДЛОСТ, ИНТРИГИ И МАШИНАЦИИ!!! Няма място и въздух за нормалните хора, само за подлогите!!!

Един7

28 август 2016 | 13:08 Инински гледа само оная русата от федерацията с татуса на крачето. Да го сменят!

Ivan6

28 август 2016 | 13:06 Нямаме вече държава да ги вижда тези работи! Нали президента беше много точен.Само докато се нагуши. Кобрата да взима властта

Гост5

28 август 2016 | 12:53 Станимирчето е гола вода

АЗ4

28 август 2016 | 09:08 Факт е че не само бокса а целия живот ни е подлост и интриги но всички включително и кака Стойка си натискаме парцалите за два айфона една сьомга и три чифта дънки!!!

3

28 август 2016 | 03:11 факт,че сме без медал.но съдиите преебаха много хора на олимпиадата

beIN SPORTS2

28 август 2016 | 02:59 :D:D:D

Klinchka Gayweather1

27 август 2016 | 23:53 Стойка е права! Тази Станимира ни провали срещу онази украйнката!

Добави коментар

Новини »

виж още

Анкета

Колко медала ще вземе България от Игрите в Рио?