16 август 2016 | 13:41

Режим в Рио? Не, по-добре McDonald’s!

снимка: Guliver/Getty Images
размер:

Професионалните спортисти са свикнали с жестоки лишения, при това години наред, само и само да стигнат до целите, които поставят и да сбъдват мечтите си. Един от важните фактори е начинът, по който даден атлет се храни, като разбира се всичко е индивидуално, но често голяма част от спортните звезди се подлагат на изключително сериозни хранителни режими, за да могат да бъдат най-добрата версия на себе си.

Винаги има и изключения, но на най-големия спортен форум в света - олимпийските игри, които тази година се провеждат в Рио де Жанейро, режимите остават на заден план. Причината? Един от основните глобални спонсори на МОК е веригата за бързо хранене McDonald’s.

Американската компания има повече от 36 хиляди ресторанта в цял свят, но от началото на Олимпиадата в Рио, един от най-натоварените обекти е точно там. И то не къде да е, а в олимпийското село, където живеят всички участници на Игрите.

Каква е уловката? Като основен спонсор на олимпийското движение, McDonald’s храни спортисти и треньори напълно безплатно.


Баскетболистите от националния отбор на Китай често били забелязвани да закусват с Big Mac, а дори Юсейн Болт се изкушил от пилешките хапки на веригата. Изгладнелите звездите обаче създавали толкова много работа на служителите, че ръководните фактори на компанията стигнали до решението да въведат ограничение от максимум 20 продукта при поръчка, за да сложат край на дългите опашки и изчерпването на продуктите.

Кубинският джудист Идалис Ортис коментира ситуацията и има собствена теория за големия интерес към бързото хранене от страна на олимпийците.


“Храната в ресторанта в олимпийското село не е особено добра, а същото важи с пълна сила и за съоръженията, в които се състезаваме. Така че американската храна винаги е вариант и точно заради това има толкова голямо търсене. Това е McDonald’s”, коментира Ортис.

И така, ще желаете ли картофки към поръчката?

Коментари

Pppp2

16 август 2016 | 14:08 И аз така мисля.. като добавим ,че и сайта е поръчков и пишат знайни и незнайни очковци два пъти съблякли се по къси панталонки и то на басейн.... тръгнали да правят забележки на Любко как провел подготовката на Левски.. Задължително филма Усещане да го гледате да не ви го прожектира някой друг

...1

16 август 2016 | 13:55 Тука покрай големите турнири Евро и Олимпийски игри пълните сайта си с уникални глупости,опитвайки се да сте уж напред.Иначе важни футбони новини закъсняват с по половин/един ден.А за другите спортове-баскетбол,лека атлетика,вилейбол и др. да не говорим.

Добави коментар

Новини »

виж още

Анкета

Колко медала ще вземе България от Игрите в Рио?