26 септември 2016 | 16:57

Олимпийска шампионка от Рио 2016 е гост на волейболен камп в Албена

снимка: Guliver/Getty Images
размер:

Олимпийската шампионка по плажен волейбол от Рио де Жанейро Кира Валкенхорст от Германия пристигна във ваканционно селище Албена. Тя е специален гост на волейболния камп, който за втори път тази година beach-volleyball.de организира с партньорството на Schauinsland. В септемврийския тренировъчен лагер участват близо 70 мъже и жени от Германия, Швейцария и Холандия. Те провеждат своите занимания на девет игрища на прекрасния плаж в Албена, в непосредствена близост до хотел "Калиакра".

На изминалата олимпиада в Бразилия Кира Валкенхорст заедно със своята сънародничка Лаура Лудвиг, с която са европейски шампионки,  стигнаха до олимпийското злато с 2:0 (21:18, 21:14) над бразилките Агата Бендарчук Барбара Шейшас де Фрейтас.

За българските медии Кира Валкенхорст сподели, че е очарована от условията за отдих и спорт в Албена.


„В Германия плажният волейбол не е толкова популярен, но след нашата олимпийска титла, сега се радвам на много голямо внимание. Имам участия в тв риалита и шоута заедно с други големи звезди. С треньорския щаб направихме разбор на постиженията през 2016 г., но се надяваме на медал от следващата олимпиада. Пясъкът в Албена е подходящ за плажен волейбол. По време на престоя си нямам нищо против да предам моя опит на участниците в кампа. Сега мисля да се отдам и на малко отдих, да наваксам с вкусната храна в България след хранителния режим, който имах преди Олимпиадата“, заяви Кира Валкенхорст.

Коментари

Morrie3

15 октомври 2016 | 05:05 What a joy to find sonomee else who thinks this way.

Lizabeth2

14 октомври 2016 | 06:35 I'm so glad I found my souotiln online.

Б1

26 септември 2016 | 21:32 Думата е „лагер”!Малобрейнъри такива

Добави коментар

Новини »

виж още

Анкета

Колко медала ще вземе България от Игрите в Рио?