23 септември 2016 | 13:25

Даниела Тодорова се върна с два счупени крака от параолимпиадата

снимка: Guliver/Getty Images
размер:
Най-успешно представилата се жена от националния отбор на параолимпийските игри в Рио - Даниела Тодорова, се завърна от Бразилия с фрактури и на двата крака, съобщи БиТиВи. Ужасяващият инцидент станал докато бронзовата медалистка в дисциплината хвърляне на копие от параолимпиадата в Пекин 2008 и от световното първенство в Доха 2015 била на разходка в района на прочутия плаж "Копакабана". Придружавал я брат ѝ и нейн личен треньор, както и треньор на златния медалист Ружди Ружди - Радостин Тодоров. Даниела пострадала след като паднала от инвалидната количка. Счупванията били диагностицирани още при прегледа в Рио, но по изрично настояване на спортистката, бил пазен в тайна до завръщането на делегацията ни късно снощи в България. Тодорова искала да съхрани психически родителите си, а и кошмарната случка се разиграла дни преди старта на Ружди, на когото също не искала да влияе психически.
България посрещна  олимпийски шампион от  параолимпиадата в Рио 

От Летище "София" в четвъртък вечер и след закъснение на полета от Рим с почти четири часа, параолимпийката е била откарана за обстойни изследвания в института за спешна медицинска помощ "Пирогов". До 3 часа през нощта продължили прегледите, след които станало ясно, че и двата крака на двукратната европейска вицешампионка на диск и на копие от 2014 г. се налага да бъдат гипсирани. Надеждата и на нея, и на брат ѝ била, че гипс може да се наложи да бъде сложен само на единия крак, поне така ги уверили медиците в Рио.
България посрещна  олимпийски шампион от  параолимпиадата в Рио 

"Даниела е боец. Тя няма да се предаде. Държи се. Просто лошо стечение на обстоятелствата. Ще се справим и с това. Транспортирането ѝ до България обаче бе някакъв кошмар", сподели Радостин Тодоров. Той бе гост на Антон Хекимян заедно с олимпийския шампион Ружди Ружди.

Коментари

Gildas2

14 октомври 2016 | 07:56 That's an innteliglet answer to a difficult question xxx

Blue1

23 септември 2016 | 13:39 Поздрави и бързо възстановяване! Ти си повече характер и мъжество от всичките ни футболисти взети заедно! Желая ти успех, родителите ти трябва да са горди с теб!

Добави коментар

Новини »

виж още

Анкета

Колко медала ще вземе България от Игрите в Рио?